MENU
Головна » 2016 » Серпень » 22 » Оскар грає внічию з Тернопільською "Нивою"
13:47
Оскар грає внічию з Тернопільською "Нивою"
У суботу в матчі другого туру чемпіонату України серед аматорів чинний чемпіон Івано-Франківщини – “Оскар”, котрий повністю зосередився на всеукраїнських змаганнях, на стадіоні “Маяк” у Підгір’ї зіграв унічию, 2:2, з тернопільсько “Нивою”.

Причому, підгірці зрівняли рахунок на останніх секундах цього драматичного протистояння. Нагадаємо, що зовсім недавно тернополяни в такому ж турнірі самі змушені були створювати камбек у матчі на “Гірці” з “Тепловиком-Прикарпаттям”.

Чемпіонат України серед аматорів. Група 1
2 тур. 20 серпня (субота)

“Оскар” Підгір’я – “Нива” Тернопіль – 2:2 (1:0)
Голи: Стоцький (41), Дмитрів (90+5) — Пікуль (58), Кіцак (61).
Підгір’я, стадіон “Маяк”.

Арбітри: М. Райда (Закарпатська обл.); Є. Гашков / С. Дарійчук (обидва – Чернівці). 4-й арбітр – М. Липко М.М. (Городенка). Делегат ФФУ – Ю. Холявко (Львів).

Господарі активно розпочали гру, але стартовий натиск суперника футболісти “Ниви” витримали. Перший толковий момент підгірці створили на 15-й хвилині. Після подачі з флангу гравець “Оскара” пробивав головою, але м’яч пройшов вище. Проте за дві хвилини по тому біля воріт тернополян стало по-справжньому гаряче. Після навісу з лівого флангу і скидки Роман Стоцький пробив у дотик і влучив у поперечину! Відповідь “Ниви” була не такою небезпечною. Це Михайло Рябий наважився на дальній удар, але м’яч пройшов значно вище воріт.

На деякий період часу гра на футбольному полі заспокоїлася. Проблеми гості матчу створили самі собі за кілька хвилин до свистка на перерву. Костянтин Пікуль на власній половині поля невдало скинув головою партнеру, що призвело до того, що Роман Стоцький м’яч перехопив і другим дотиком завдав результативного удару по воротах. За хвилину “Ниві” вдалося забити у відповідь, щоправда перед цим арбітр зафіксував напад на воротаря, і гол зараховано не було.

Небезпечно біля воріт “Ниви” було одразу після свистка на другий тайм. Це захисник Микола Лазорик (до речі, колишній капітан “Ниви”) підключився до подачі з кутового, але його удар пройшов у лічених сантиметрах від стійки. Ще згодом у гру довелося вступати воротарю "Ниви" Рогалю, який перевів м’яч на кутовий після прямого удару зі штрафного.

Ситуація на футбольному полі кардинально змінилася після того, як гостям вдалося зрівняти рахунок. Віктор Яневич подав зі штрафного, а центральний оборонець “Оскара” у воротарському майданчику махнув ногою повз м’яч. Цим скористався ніким не прикритий Пікуль, який розстріляв ворота суперника, перебуваючи на дальній стійці.

Забитий м’яч неначе розбудив гравців “Ниви”, які після цього повністю перехопили ініціативу. А за три хвилини по тому місцева публіка вдруге спостерігала за взяттям воріт “Оскара”. Гол імені Олександра Кіцака, який, змістившись із флангу, пробив у дальній кут воріт команди з Підгір’я — 1:2.

Ще за кілька хвилин Кіцак претендував на оформлення дубля. Але цього разу його удар з-за меж карного майданчика просвистів у лічених сантиметрах від стійки. Віктор Яневич згодом пробивав зі штрафного — воротар Михайло Макогон з ударом впорався. Знову голкіпер “Оскара” вступив у гру після штрафного від Кіцака — м’яч було переведено на кутовий. А після подачі з корнера лише дивом воротар господарів врятував свої ворота після удару головою Андрія Понедєльника. Ще раз пильність кіпера “Оскара” перевірив Яневич. Знову воротар зіграв надійно. Підстрахував воротар своїх партнерів і після виходу віч-на-віч Владислава Левчика. Кіпер вдало зіграв на випередження і відвів загрозу від власних воріт.

Проте, тернополяни все ж не дотерпіли. Арбітр додав п’ять хвилин до основного часу, і буквально на останній хвилині господарям вдалося неможливе. Спочатку гравець “Оскара” ударом у падінні вдруге у грі влучив у поперечину воріт “Ниви” — захисники м’яч винесли на аут, який і став фатальним. Після вкидання з ауту та навісу оборона гостей не розібралася у простій ситуації, дозволивши Павлові Дмитріву забити ударом головою. Одразу після того, як тернополяни розвели м’яч у центрі поля — пролунав фінальний свисток…

Прикро, додає sport.if.ua, але на цьому поєдинок не закінчився. Фан-сектор “Ниви”, який впродовж матчу гаряче підтримував своїх улюбленців, вирішив на прощання залишити про себе сумнівну згадку. Прямуючи до автобуса, фани “Ниви” почали відверто провокувати місцевих уболівальників, вигукуючи нецензурні висловлювання на їхню адресу. Завершилося все бійкою, яку вдалос втихомирити лише силами працівників поліції, а також гравців і тренерів обох команд.

Чемпіонат України cеред аматорів 2016/17
ГРУПА 1. II тур
"Оскар" – "Нива" (Тернопіль) – 2:2 (1:0)
Голи: Стоцький, 41; Дмитрів, 90+5 - Пікуль, 58; Кіцак, 60
700 глядачів, Стадіон "Маяк" (Підгір'я)
ФК "Луцьк" – ФК "Львів" – 1:2 (0:1)
Голи: Ярошенко (84) - Копина (39), Дахновський (87 - з пен.)
150 глядачів, Стадіон "Авангард" (Луцьк)
"Гірник" – "Чайка" – 1:0 (1:0)
Гол: Хмизов (23)
750 глядачів, Стадіон "Шкільний" (Соснівка)
"Нива" (Теребовля) – "Агробізнес" – 0:5 (0:1)
Голи: Скакун (16), Темнюк (52), Даньків (73), Юхимович, (76), Кубик (90)
500 глядачів, Стадіон "Колос" (Теребовля)
VI тур
"Чортків-Педуніверситет" – "Ковель-Волинь" – 0:5 (0:2)
Голи: Ліщук (31), Кашуба (35), Данилюк (70), Заліпа А. (83), М'якота (89)
500 глядачів, Стадіон "Харчовик" (Чортків)

ГРУПА 2. II тур
"Соллі Плюс" – "Авангард" – 4:0 (1:0)
Голи: Коробкін (36, 70 і 74 - з пен.), Яценко (50)
100 глядачів, Стадіон "Динамо" (Харків)
ФК "Врадіївка" – МФК "Житомир" – 1:0 (0:0)
Гол: Сандул (89)
300 глядачів, Стадіон ФСК "Врадіївка"
"Вікторія" – "Таврія-Скіф" – 1:1 (0:1)
Голи: Собко (83) – Скороходов (12)
350 глядачів, Стадіон "Вікторія" (Миколаївка)
"Інгулець-3" – "Металіст 1925" – 1:2 (0:1)
Голи: Ковтуненко, 88 - Краєв, 32; Давидов, 51)
800 глядачів, Стадіон "ім. О. Поворознюка" (Володимирівка)
МФК "Первомайськ" – "Єдність" – 2:3 (1:2)
Голи: Климко, 6, 83; - Постолатьєв, 23; Олексієнко, 25; Петрук, 90+3)
500 глядачів, Стадіон "Центральний" (Первомайськ)

"Оскар" наразі на 2 місці у турнірній таблиці з результато 4 бали.


Використано матеріали з сайту "Ниви" та сайтів Футбол Прикапаття, ЮА Футбол
Категорія: Сезон 2016 | Переглядів: 646 | Додав: kuzja0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]