MENU
Головна » 2017 » Квітень » 23 » Богородчанська РФФ визначена кращою районною федерацією футболу в Україні
21:29
Богородчанська РФФ визначена кращою районною федерацією футболу в Україні

14 квітня в Будинку футболу України відбувся XIX черговий Конгрес Федерації футболу України. Головним питанням зібрання для делегатів став розгляд та обговорення звіту головного футбольного органу України про роботу за період з 12 березня 2016 року по 14 квітня року поточного. Серед інших питань порядку денного Конгрес розглянув питання про приведення діяльності ФФУ у відповідність до Закону України "Про громадські об’єднання", членства в ФФУ, зміни до складу виконкому та фінансовий звіт Федерації.

Футбольну делегацію Івано-Франківської області на Конгресі представляли – голова обласної федерації футболу Тарас Клим, перший заступник, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора та голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш.

У засіданні Конгресу ФФУ взяли участь понад 40 запрошених гостей, зокрема, регіональний директор ФІФА з питань європейських асоціацій Бйорн Вассалло, начальник Відділу міжнародних відносин УЄФА Єва Паск’є, почесний президент ФФУ, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний та інші.

Головною приємною подією для Івано-Франківщини стало визнання Богородчанської районної федерації футболу кращою в Україні серед районних федерацій футболу за підсумками 2016 року. Почесну відзнаку з рук президента ФФУ Андрія Павелко отримав голова Богородчанської РФФ Роман Балаш.

Досягнення Богородчанської  районної федерації футболу у 2016 році

Богородчанська районна федерація футболу створена у 1976 році. За чотири десятки років свого існування 20 років керує цією громадською футбольною організацією нинішній її голова Роман Михайлович Балаш. У 2016 році було відзначено 3 ювілеї: 90 років заснування першої команди в Богородчанах, 40 років з дати створення районної федерації, 25-річчя перемоги команди «Маяк» Підгір’я у першості України серед ФСТ «Колос». Під час святкування цих ювілейних дат проведено матчі за участю ветеранської збірної України, а також ветеранів Івано-Франківського «Прикарпаття».

Богородчанська районна федерація футболу працює в таких напрямках:

1. Розвиток дитячого футболу. Проводяться змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» у 4 вікових групах і спартакіада з футболу серед шкіл району. Також організовуються дитячі турніри, присвячені пам’ятним датам. У 2016 році в районі за місцеві кошти вдруге були проведені «Відкриті уроки футболу», в яких прийняли участь 200 дітей.

2. Розвиток юнацького футболу. Це чемпіонат і кубок району. Також заслуговують на увагу проведення серед юнаків різних турнірів для популяризації футболу серед молоді..

3. Розвиток жіночого футболу. Проведення першості шкіл району у двох вікових групах – до 15 і до 17 років.

4. Проведення першості району серед ветеранів у двох вікових групах: понад 40 років і понад 50 років.

5. Основними змаганнями футбольного сезону 2016 року є чемпіонат і кубок району за участю 13 дорослих та 13 юнацьких команд. Крім цього проведено наступні змагання: кубок федерації з нагоди відкриття футбольного сезону, турніри пам’яті І. Семанчука, П. Перепічки, М. Поворозника, М. Середюка, В. Холевчука та загиблих з району воїнів АТО. З метою популяризації розвитку футболу на Богородчанщині видається щомісячна сторінка «Футбольне слово» у районній газеті «Слово народу».

6. Футбольний сезон 2016 року виявився досить вдалим для представників району в змаганнях обласного та всеукраїнського рангів. Команда з Богородчанщини «Оскар» Підгір’я вдруге поспіль стала найсильнішою на Івано-Франківщині, юнацький склад також здобув золоті медалі чемпіонату U-18. Підгірський «Оскар» представляє Івано-Франківщину в аматорському чемпіонаті України сезону 2016-2017 років, лідируючи в групі А після першого кола. Команда ветеранів району зайняла перше місце в обласному чемпіонаті (вікова група – понад 40 років). Чемпіон району потрапив до півфіналу у обласній лізі чемпіонів міст і районів, вирішальна стадія якої проводитиметься навесні. Слід відмітити, що представники футбольних арбітрів району обслуговували матчі чемпіонату, першості та кубка області.

7. Покращується матеріально-технічна база в районі. У минулому році відкрито нове футбольне поле, також був відкритий новий сучасний футбольний майданчик.

8. Традиційно кожного року шляхом опитування футбольних фахівців визначився найкращий футболіст серед дорослих та юнацьких команд. Також складені списки символічних збірних району серед дорослих та юнацьких складів.

9. По закінченню футбольного сезону проведено «Свято районного футболу», на якому вручено нагороди переможцям дитячих, юнацьких, ветеранських, жіночих команд, а також чемпіонам та призерам районного чемпіонату. А також відзначено близько 100 футбольних активістів району з нагоди 40-річчя діяльності Богородчанської районної федерації.

10. Вперше в області проведено турнір футбольних династій, який надалі планується проводити традиційно.

Категорія: Новини БРФФ | Переглядів: 848 | Додав: naz_forever | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]