MENU
Головна » 2010 » Лютий » 07

Як відомо, тривалий час у нашому районі не було громадського спортивного органу, який би керував футбольними справами. Створена торік районна федерація футболу в своїй роботі сприяли розвитку дитячого та юнацького футболу, провела першість серед дівчат та ветеранів футболу, районний чемпіонат, кубок і суперкубок, а також три комерційні кубкові турніри.

У минулому сезоні вперше в районі під патронатом федерації відбувся кубок серед юнаків та ветеранів у двох вікових групах, у районному часописі „Слово народу” почала щомісяця виходити сторінка „Футбольне слово”, а також проведено районне свято футболу з нагоди вшанування чемпіонів та призерів змагань.

Недавно звітна конференція Івано-Франківської обласної федерації футболу підвела підсумок діяльності районних та міських федерації області. Коломийська, Тисменицька та Богородчанська районні федерації футболу були названі переможцями в огляді-конкурсі на кращу організацію роботи з розвитку футболу у 2009 році.

Категория: Новини БРФФ | Просмотров: 1079 | Добавил: naz_forever | Дата: 07.02.2010 | Комментарии (0)

У чемпіонаті району 2009 року відбулося 216 матчів дорослих та юнацьких складів. Господарі виграли 59 (дорослі) та 64 (юнаки) матчі, гості – відповідно 36 та 26, нічиїх було 13 та 18. найбільше перемог на виїзді святкували дорослі команди Дзвиняча та Старих Богородчани – по 8 матчів, а серед юнаків – по 5 ігор у Дзвиняча та Розсільної. Дорослий склад старих Богородчани – єдина команда, яка не зазнала поразки в чемпіонаті. А дорослі колективи Глибокого та Маняви не вигравали на виїзді.

Взяття воріт фіксувалося 383 рази у дорослих та 387 у юнаків. Середня результативність, як у дорослих, так і в юнаків – 3,5 гола за матч. Найрезультативнішою командою стали дорослий та юнацький склади Дзвиняча, на рахунку яких 66 та 55 м’ячів у 20 матчах. Найменшу кількість голів пропустили дорослі Дзвиняча (17) та Старих Богородчани (19), а серед юнаків – команди Дзвиняча, Старуні, Саджави (по 25).

„Найпопулярніші” рахунки матчів серед дорослих – 1:0 (12 разів), 2:0 (11), 1:1 (9), 2:1 (8), а серед юнаків 1:0 (14), 2:1 (14), 2:0 (8). Найбільше виграшів з великим рахунком (різниця м’ячів 3 ... Читати далі »

Категория: Інформфутбол | Просмотров: 1088 | Добавил: naz_forever | Дата: 07.02.2010 | Комментарии (0)

За його плечима – серйозне захоплення футболом у школі, наполегливе навчання у Львівському спорт інтернаті і виступи за професійні футбольні клуби України – Луцьку „Волинь” і Одеський „Чорноморець”.

У свій час Василь Яцурак грав у першості області, а минулого року виступив за рідний Дзвиняч у районному чемпіонаті. Цього року ФК „Дзвиняч” здобув „золото” в чемпіонаті, в чому велика заслуга Василя. На рахунку центрального захисника – 11 забитих голів, а це вивело його на третє місце серед бомбардирів. За результатами опитування, Василя названо кращим футболістом серед дорослих.

Після завершення футбольного сезону визначено кращих гравців. В опитуванні взяли участь арбітри, тренери команд, уболівальники. Найкращим футболістом 2009 року серед дорослих став Василь Яцурак (Дзвиняч) – 10 очок або голосів від своєрідного „журі”. Друге-третє місця розділили Володимир Іванків (Дзвиняч) та Олег Пороговський (Старі Богородчани) – по 2 очки. Степан Грабовецький (Грабовець), Михайло Бобчук (Старуня), Назар Кульчак (Саджава), Мирон Семенишин (Дзвиняч) отримали по 1 очкові. Микола Лукач із Старуні, в активі якого 12 очок – найкращий футболіст 2009 року серед юнаків. Серг ... Читати далі »

Категория: Інформфутбол | Просмотров: 1194 | Добавил: naz_forever | Дата: 07.02.2010 | Комментарии (0)